Schil en rasp de koolrabi en de aardappels, maar hou ze gescheiden.
Snipper de ui fijn.
Spoel de geraspte aardappels af en dep het droog. Bak de aardappelrasp in wat olie totdat hij bruin gaat zien, voeg dan de ui toe en bak deze ook enkele minuten mee. Voeg de geraspte koolrabi toe en blijf het geheel omscheppen totdat er flink wat vocht verdampt is. Klop in een kommetje de eieren met de bloem en flink wat peper en zout los. Zet het vuur lager en verdeel dit mengsel snel door het mengsel (het gaat stollen). Strooi de geraspte kaas erover en laat het geheel nog enkele minuten op het vuur staan, eventueel met een deksel erop. Lekker met een salade.
Een rösti is een klassieke Zwitserse bereiding van geraspte aardappelen, die goudbruin en krokant gebakken worden. In dit recept krijgt de rösti een extra twist met koolrabi, ui en kaas voor een smaakvolle, hartige maaltijd.