Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Rösti van koolrabi en aardappel

Rösti van koolrabi en aardappel

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 1 koolrabi
  • 2 grote aardappelen
  • 1 ui
  • 2 eieren
  • 2 el bloem
  • peper en zout
  • 2 handjes geraspte kaas
  • olie om in te bakken
instructions

Bereiding

  1. Schil en rasp de koolrabi en de aardappels, maar hou ze gescheiden.
  2. Snipper de ui fijn.
  3. Spoel de geraspte aardappels af en dep het droog. Bak de aardappelrasp in wat olie totdat hij bruin gaat zien, voeg dan de ui toe en bak deze ook enkele minuten mee. Voeg de geraspte koolrabi toe en blijf het geheel omscheppen totdat er flink wat vocht verdampt is. Klop in een kommetje de eieren met de bloem en flink wat peper en zout los. Zet het vuur lager en verdeel dit mengsel snel door het mengsel (het gaat stollen). Strooi de geraspte kaas erover en laat het geheel nog enkele minuten op het vuur staan, eventueel met een deksel erop. Lekker met een salade.

Een rösti is een klassieke Zwitserse bereiding van geraspte aardappelen, die goudbruin en krokant gebakken worden. In dit recept krijgt de rösti een extra twist met koolrabi, ui en kaas voor een smaakvolle, hartige maaltijd.

 

door Veggie variation