

Salade met geitenkaas en avocado
ingrediënten
- 1/2 krop radicchio
- 1/4 krop Batavia - of ijsbergsla
- 2 avocado's
- citroensap
- 150 g zachte geitenkaas
- 1 el balsamico - azijn
- versgemalen zwarte peper & zout
- 4 el olijfolie
- bosje basilicum
- 1 1/2 el pijnboompitten
Bereiding
- De sla wassen, droog slaan, kleiner scheuren en over 4 borden verdelen.
- Het vruchtvlees van de avocado's in niet te dikke halve plakken snijden en met citroensap besprenkelen.
- De geitenkaas in even grote en dikke stukjes snijden.
- De avocado over de salade verdelen en de geitenkaas erop leggen.
- De azijn uit roeren met peper en zout en de olijfolie er straalsgewijs bij kloppen zodat een gladde saus ontstaat.
- De basilicumblaadjes fijnhakken en erdoor roeren.
- De pijnboompitten in een droge koekenpan licht roosteren.
- De saus over de kaasstukjes schenken en met de geroosterde pitjes bestrooien.
door Tournedos