

Salade met krieltjes, Romeinse sla en cheddar
ingrediënten
- 50 g krieltjes in de schil
- 2 el olijfolie
- 1 tl grof zeezout
- 3 takjes tijm of 1 theelepel gedroogde tijm
- 2 rode uien
- 1 krop Romeinse sla
- 150 g belegen cheddar
- 75 g zonnebloempitten
- 1 el balsamicoazijn
- 1 el zoete sojasaus
Bereiding
- De krieltjes schoonboenen, droogdeppen en in de verhitte olie met het zeezout rondom bruinbakken.
- De pit temperen en na 12 minuten bakken de afgestroopte tijmblaadjes erover strooien.
- De aardappeltjes in 10 minuten verder gaarbakken. Ondertussen de uien in ringen snijden, de sla wassen, kleiner scheuren, de cheddar korrelig afschaven of verbrokkelen.
- De zonnebloempitten omschuddend in een verhitte koekenpan goudbruin roosteren en direct uit de pan nemen.
- De aardappelen uit de pan nemen en de uiringen in het achtergebleven vet snel goudbruin bakken.
- Met de azijn en de sojasaus afblussen en de uien met de iets afgekoelde aardappelen omscheppen.
- Alles in een wijde slaschaal omscheppen en met de zonnebloempitten bestrooien.