

Salade met vijgen en geroosterde groenten
ingrediënten
- 1 rode biet, gewassen
- 2 el balsamico azijn
- peper en zout
- 4 wortels, uiteinden verwijderd en geschild
- 1 kleine venkel, schoongemaakt en harde kern verwijderd
- 1 rode ui, gepeld en schoongemaakt
- 5-tal takjes tijm
- 2 el olijfolie
- handvol walnoten, grof gehakt
- 1 el ahornsiroop
- 200 g radicchio (of roodlof)
- 4 vijgen, gewassen, puntige uiteinden verwijderd en in partjes gesneden
- handvol munt, alleen de blaadjes, gehakt
- 150 g gorgonzola dolce
Voor de dressing
- 4 el walnotenolie
- 2 el balsamico azijn
- 1 tl scherpe mosterd
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven door op 200 °C.
- Leg de rode biet op een stuk aluminiumfolie en besprenkel met balsamico. Kruid met peper en zout en verpak in folie.
- Pof de biet 50 à 60 minuten in de voorverwarmde oven tot een mes er vlot doorgaat.
- Snijd de wortels en venkel in repen, en de ui in partjes.
- Leg samen met de tijm in een ovenschaal en giet er de olijfolie bij. Kruid met peper en zout.
- Rooster 30 minuten in de oven (schuif na 20 minuten bij de rode biet in de oven) .
- Schep de walnoten om met de ahornsiroop en doe in een ovenbestendig schaaltje.
- Rooster in 10 minuten goudbruin in de oven (schuif na 40 minuten bij de rode biet in de oven).
- Laat de groenten en walnoten afkoelen tot kamertemperatuur.
- Pel de biet en snijd in blokjes. Gebruik handschoenen als je geen bloedrode vingers wilt.
- Klop intussen de dressing door alle ingrediënten te mengen en naar smaak bij te kruiden met peper en zout.
- Verdeel de radicchio over 4 borden.
- Leg er de geroosterde groenten en vijgen op.
- Besprenkel met de dressing en strooi er de munt en walnoten over.
- Lepel er de kaas bij.
- Serveer de salade met vijgen en geroosterde groenten.
door een lepeltje lekkers