Salade van gele biet, boontjes en feta

ingrediënten
  • 4 middelgrote gele bietjes
  • 250 g sperziebonen (vers of diepvries)
  • 1 kleine rode ui
  • 200 g fetakaas
  • 1 handje (verse) groene kruiden naar keuze, bv. kervel, peterselie, dragon,...
  • 1 handje noten en/of pitten naar keuze, bv. walnoten, zonnebloempit, amandelen, pompoenpit,...
  • 1 el olijfolie
  • peper & zout


Yoghurtdressing

  • 1 1/2 el tahini
  • 4 el ongezoete (plantaardige) yoghurt natuur
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1/2 el kurkuma
  • 1/2 el komijnpoeder
  • 4 el citroensap
Bereiding

Yoghurtdressing

  1. Hak het teentje look zeer fijn. Klop in een kom alle ingrediënten door elkaar tot een gladde dressing. Voeg een aantal lepels koud kraantjeswater toe tot je dressing de gewenste dikte heeft. Proef, en kruid naar smaak bij met peper, zout en eventueel extra komijn of kurkuma. Hou opzij.

 

Bietjessalade

  1. Snij het loof van de bietjes, schil ze en snij ze daarna in gelijke blokjes. Dop de boontjes.
  2. Stoom of kook de bietjes en boontjes beetgaar in ongeveer 10-15 min. Dit kan in hetzelfde stoommandje of dezelfde kookpot. Hou ze na de gaartijd opzij.
  3. Snij de rode ui in fijne ringen. Verhit de olijfolie in een pan op een middelhoog vuur. Fruit hierin de uiringen.
  4. Voeg vervolgens de bietjes en boontjes toe en laat ze even meebakken. Kruid met peper en zout.
  5. Hak intussen de groene kruiden en de noten/pitten fijn.
  6. Schik de gebakken bietjes en boontjes op een bord, verkruimel hierover de feta met je handen en werk af met de groene kruiden en de noten/pitten. Serveer met de yoghurtdressing.

 

Je kan dit gerecht zowel warm, lauw als koud eten. Smakelijk!

door Claudia's Food Court