

Salade van prei met rode biet en okkernoten
ingrediënten
- 1 gekookte rode biet
- 4 preien
- 50 g gehakte okkernoten
- 1 el notenolie
- 1 el witte wijn azijn
- 1 el mosterd
Bereiding
- Pel de rode biet en verdeel ze in kleine blokjes.
- Haal het groen van de prei en snij het wit overlangs in tweeën.
- Was de helften goed, dep ze droog met een keukendoek en snij ze in fijne schijfjes.
- Stoom de prei gaar in 15 minuten en laat afkoelen.
- Doe de rode biet in een slakom en voeg er de prei bij.
- Meng de mosterd, de azijn en de okkernoten in een aparte kom.
- Voeg er de notenolie bij en kruid met zout en peper.
- Meng goed en giet de vinaigrette over de salade.
- U kunt deze salade zowel lauw als koud eten.
- Gooi het groen van de prei niet weg, maar gebruik het in een soep.