Salade van veldsla, kip, knolselder en aardpeer
ingrediënten
Voor de salade:
- 6 kippenbillen (gegaard)
- 300 g veldsla
- 5 rauwe aardperen
- 100 g Parmezaanse kaas
- ½ knolselder
- 125 g zure room
- azijn of melk (evt. plantaardig)
Voor de vinaigrette:
- 2 sjalotjes
- 2 kl kappertjes
- 2 el ciderazijn of vinaigre de Reims
- 4 el olijfolie extra virgin
- peper
- zout
- enkele takjes tijm
Bereiding
- Voor de vinaigrette: snij de sjalotjes fijn. Meng met de andere ingrediënten. Serveer de vinaigrette in een apart kommetje of hou koud tot je het serveert.
- Voor de salade: Borstel de aardperen proper. Snij in plakjes en leg dadelijk in melk of water met azijn.
- Dresseer de veldsla op een dieper bord
- Schil, rasp de knolselder en meng dadelijk onder een beetje azijn. Verdeel de geraspte knolselder over de sla.
- Haal het vlees van de gare, afgekoelde kippenbillen. Trek in reepjes. Verdeel de kip over de sla.
- Rasp er wat krullen Parmezaanse kaas over.
- Besprenkel met zure room. Werk af met plakjes aardpeer en vinaigrette.
TIP: Je kan dit maken met gegaarde kippenbillen. Heb je dit niet? Gaar dan de kippenbillen in een lekkere bouillon. Pel een ui, steek er 6 kruidnagels in. Snij 3 wortelen grof. Breng een grote pot water aan de kook met de groenten, enkele takjes tijm, 3 blaadjes laurier en de kippenbillen. Laat 30 minuten pruttelen. Laat de billen afkoelen. Zeef de bouillon, verwijder het vettig bovenlaagje en hou bij voor soep of vol-au-vent. Wel invriezen dan.
Recept door VTM koken