DE WASSENDE MAAN ... MEER DAN BIO

Salade van venkel en sinaasappel

Venkel en sinaasappel vormen samen een tijdloze combinatie. De ene knapperig, de andere sappig en fris. Deze salade houdt het eenvoudig en laat de ingrediënten voor zich spreken.

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 2 middelgrote venkelknollen (mét groen)
  • 3 sinaasappelen

Voor de dressing: 

  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 kleine ui of sjalotje
  • 3 eetlepels neutraal smakende olie
  • ½ koffielepel gehakte, verse of gedroogde dille
  • ¼ koffielepel paprikapoeder
  • eventueel zout
instructions

Bereiding

  1. Snipper de ui en meng alle ingrediënten voor de dressing.
  2. Snijd de gewassen venkel met behulp van een mandoline in fijne lamellen, verwijder de stengels en houd het groen apart. Meng de venkel met de dressing.
  3. Verwijder de schil en het witte vlies van de sinaasappelen en snijd ze in partjes.
  4. Houd een halve sinaasappel over voor de garnering.
  5. Meng alle ingrediënten.
  6. Garneer met sinaasappelschijfjes en eventueel venkelgroen of dille.

 

uit 'Eerlijk ecologisch!' door Velt