

Salade van venkel en sinaasappel
ingrediënten
- 2 middelgrote venkelknollen (mét groen)
- 3 sinaasappelen
Voor de dressing:
- 1 eetlepel citroensap
- 1 kleine ui of sjalotje
- 3 eetlepels neutraal smakende olie
- ½ koffielepel gehakte, verse of gedroogde dille
- ¼ koffielepel paprikapoeder
- eventueel zout
Bereiding
- Snipper de ui en meng alle ingrediënten voor de dressing.
- Snijd de gewassen venkel met behulp van een mandoline in fijne lamellen, verwijder de stengels en houd het groen apart. Meng de venkel met de dressing.
- Verwijder de schil en het witte vlies van de sinaasappelen en snijd ze in partjes.
- Houd een halve sinaasappel over voor de garnering.
- Meng alle ingrediënten.
- Garneer met sinaasappelschijfjes en eventueel venkelgroen of dille.
uit 'Eerlijk ecologisch!' door Velt