Een smaakvolle Indiase spinazieschotel met zachte tomaten, aromatische specerijen en een hint van gember. Heerlijk als bijgerecht of op een bord met rijst voor een kruidig en verwarmend vegetarisch maal.
Boodschappenlijstje
600 g spinazie
100 g ghee
1 ui
1 teentje knoflook
100 g gemberwortel
1 tl chilipoeder, kurkuma, garam masala & korianderzaad
½ tl gemalen koriander, komijnzaad, zout & zwarte peper
400 gr tomaat (blik)
Bereiding
Was de spinazie en schud de blaadjes droog.
Snijd ze in reepjes van 2 cm breed en verwijder dikke steeltjes.
Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem, voeg uien en knoflook toe en fruit ze op een laag vuur in 4 à 5 minuten zacht.
Schil intussen de gember en snijd hem in reepjes van 3 mm dik.
Doe de gember ook in de pan en bak 5 à 6 minuten zachtjes verder.
Voeg chilipoeder, kurkuma, garam masala, korianderzaad en -poeder, komijn, zout en peper toe.
Roer goed om en bak nog 1 minuut.
Voeg de spinazie toe en schep om.
Voeg de tomaten met sap toe en breng al roerend aan de kook.
Roer goed om en laat 5 à 10 minuten stoven tot zowel spinazie als tomaten gaar zijn.