Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Savooikool rolletjes gevuld met gehakt en rijst

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 1 tas rijst, gekookt
  • 8 à 10 blaren savooikool
  • 300 gram runds of veggie gehakt
  • 2 middelgrote ajuin, fijngehakt
  • 1/3 tas peterselie, gehakt
  • 1/3 tas dille, optioneel
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 tl peper
  • 1 tl olijfolie
  • 1 tl boter
  • sap van 1/2 citroen
  • zout naar smaak
instructions

Bereiding

  1. Meng het gehakt met de fijngehakte ajuin, de rijst, tomatenpuree, peterselie, dille, peper, olijfolie en zout.
  2. Blancheer de blaadjes savooikool gedurende ongeveer 5 minuten in licht gezouten water.
  3. Laat de savooikool uitlekken en afkoelen op een bord. Verwijder vervolgens de nerf uit de blaren indien deze nog hard is.
  4. Neem één blad en leg aan de onderkant ongeveer 3 eetlepels van het gehaktmengsel. Vouw vervolgens de zijkanten over de vulling en rol het blad op tot je een gesloten rolletje bekomt.
  5. Vul en rol zo de overige savooi pakketjes en plaats ze in de kookpot.
  6. Leg de blokjes boter bovenop de rolletjes en overgiet deze met het citroensap en warm water tot ze net onderstaan.
  7. Leg een plat bord bovenop de rolletjes en breng het geheel over een middelhoog vuur aan de kook.
  8. Draai het vuur vervolgens op de laagste stand en laat de savooi rolletjes gedurende 20 à 25 minuten sudderen. 

Deze savooikoolrolletjes zijn een heerlijke combinatie van zacht gestoofde kool en een hartige vulling van gehakt en rijst.

 

door Empty the Fridge