Savooikool rolletjes gevuld met gehakt en rijst

ingrediënten
Bereiding
  1. Meng het gehakt met de fijngehakte ajuin, de rijst, tomatenpuree, peterselie, dille, peper, olijfolie en zout.
  2. Blancheer de blaadjes savooikool gedurende ongeveer 5 minuten in licht gezouten water.
  3. Laat de savooikool uitlekken en afkoelen op een bord. Verwijder vervolgens de nerf uit de blaren indien deze nog hard is.
  4. Neem één blad en leg aan de onderkant ongeveer 3 eetlepels van het gehaktmengsel. Vouw vervolgens de zijkanten over de vulling en rol het blad op tot je een gesloten rolletje bekomt.
  5. Vul en rol zo de overige savooi pakketjes en plaats ze in de kookpot.
  6. Leg de blokjes boter bovenop de rolletjes en overgiet deze met het citroensap en warm water tot ze net onderstaan.
  7. Leg een plat bord bovenop de rolletjes en breng het geheel over een middelhoog vuur aan de kook.
  8. Draai het vuur vervolgens op de laagste stand en laat de savooi rolletjes gedurende 20 à 25 minuten sudderen. 

 

door Empty the Fridge

Biodynamische landbouwcoöperatieve

De Wassende Maan CV
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze

Tel. 09 386 82 14

info@dewassendemaan.be

BTW BE0429.289.336

→ Lees hier onze privacyverklaring.

Alle prijzen op onze website zijn incl. BTW

eurologo

BIOWINKEL

Di t.e.m. Vr     09:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Tel. 09 381 55 40
winkel@dewassendemaan.be

 

BIOBOX

Tel. 09 386 98 79
biobox@dewassendemaan.be

maan logo

 

Volg ons op: instagramfacebook