Savooikool soep met kaas tosti's

Een dampende kom vol comfort: deze savooikoolsoep combineert de zachte, kruidige smaak van kool met een vleugje kummel. Het krokant geroosterde brood met gesmolten kaas en spekreepjes maakt het helemaal af.

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 1 savooikool van 750 g
  • 2 uien
  • 50 g mager rookspek
  • 4 sneetjes boerenbrood
  • 4 sneetjes passendaele kaas 
  • 1 ½ bouillon
  • vers gemalen peper
  • zout
  • 1 snuifje kummel poeder
  • 50 g boter
  • 1 eetlepel bloem
instructions

Bereiding

  1. Maak de savooikool schoon, schaaf ze fijn en fruit ze met de uien in de boter.
  2. Kruid met peper, zout en kummel poeder, bestuif met bloem, roer door.
  3. Overgiet met bouillon en breng aan de kook.
  4. Laat ongeveer 15 minuten doorkoken en pureer met de staafmixer.
  5. Beleg het geroosterde brood met de kaas en laat smelten in de oven. Bak de spekreepjes krokant zonder vetstof.
  6. Schik een snee kaasbrood in een diep bord, schep de soep erover en bestrooi met spekreepjes.