Savooikool soep met kaas tosti's
Een dampende kom vol comfort: deze savooikoolsoep combineert de zachte, kruidige smaak van kool met een vleugje kummel. Het krokant geroosterde brood met gesmolten kaas en spekreepjes maakt het helemaal af.

Boodschappenlijstje
- 1 savooikool van 750 g
- 2 uien
- 50 g mager rookspek
- 4 sneetjes boerenbrood
- 4 sneetjes passendaele kaas
- 1 ½ bouillon
- vers gemalen peper
- zout
- 1 snuifje kummel poeder
- 50 g boter
- 1 eetlepel bloem

Bereiding
- Maak de savooikool schoon, schaaf ze fijn en fruit ze met de uien in de boter.
- Kruid met peper, zout en kummel poeder, bestuif met bloem, roer door.
- Overgiet met bouillon en breng aan de kook.
- Laat ongeveer 15 minuten doorkoken en pureer met de staafmixer.
- Beleg het geroosterde brood met de kaas en laat smelten in de oven. Bak de spekreepjes krokant zonder vetstof.
- Schik een snee kaasbrood in een diep bord, schep de soep erover en bestrooi met spekreepjes.
