Scampi's met luzerne uit Guatemala

ingrediënten
  • 2 cm verse gemberwortel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el sesamzaad
  • 0,5 rode pepertje
  • 1 el vissaus
  • 2 el sojasaus
  • 2 el bouillon
  • 1 el bieslook
  • 12 scampi's
  • 2 el olie
  • 50 g alfalfa
Bereiding
  1. Snijd de gember en knoflook in plakjes.
  2. Rooster het sesamzaad in een droge pan.
  3. Snijd het pepertje fijn.
  4. Klop een sausje van het pepertje, de vissaus, sojasaus, bouillon en bieslook.
  5. Pel de scampi's, en dep ze met keukenpapier droog.
  6. Verhit de olie en fruit de gember en knoflook op een laag vuur in 1' gaar.
  7. Neem ze uit de pan en bak de scampi's in circa 2' ros, en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  8. Prik aan 12 gebaks vorkjes een scampi en een plukje alfalfa.
  9. Roer de sesamzaadjes door het sausje.
  10. Zet het schaaltje in het midden van het bord en leg de vorkjes eromheen.

 

 Door www.receptenboek.com
 

Biodynamische landbouwcoöperatieve

De Wassende Maan CV
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze

Tel. 09 386 82 14

info@dewassendemaan.be

BTW BE0429.289.336

→ Lees hier onze privacyverklaring.

Alle prijzen op onze website zijn incl. BTW

eurologo

BIOWINKEL

Di t.e.m. Vr     09:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Openingsuren juli en augustus:

Di t.e.m. Vr     10:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Tel. 09 381 55 40
winkel@dewassendemaan.be

 

BIOBOX

Tel. 09 386 98 79
biobox@dewassendemaan.be

maan logo

 

Volg ons op: instagramfacebook