

Schorseneer stamppot met kabeljauw
ingrediënten
- 1,5 kg geschilde aardappelen
- zout & peper
- 400 gr kabeljauwfilet
- 400 gr geschilde schorseneren in blokjes
- 1 dl warme melk
- 2 los geklopte eieren
- 25 gr boter
- 100 gr rauwe ham in flinterdunne reepjes
- 3 eetlepels fijngesneden peterselie
- 2 theelepels citroensap
Bereiding
- Kook de aardappelen in water met 2 theelepels zout in 25 minuten gaar.
- Spoel de kabeljauw af en stoom de vis 5 minuten in een stoompan of stoommandje boven kokend water tot de vis uit elkaar valt.
- Kook de schorseneren 20 minuten in water met zout.
- Pureer de aardappelen met een mixer of stamper en roer er de melk, de eieren, de boter, zout en peper door.
- Schep de kabeljauw, de schorseneren en de ham door de puree, warm het geheel op matig vuur 5 minuten door en schep er vlak voor het serveren de peterselie en het citroensap door.