Schorseneer stamppot met kabeljauw

ingrediënten
  • 1,5 kg geschilde aardappelen
  • zout & peper
  • 400 gr kabeljauwfilet
  • 400 gr geschilde schorseneren in blokjes
  • 1 dl warme melk
  • 2 los geklopte eieren
  • 25 gr boter
  • 100 gr rauwe ham in flinterdunne reepjes
  • 3 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 2 theelepels citroensap
Bereiding
  1. Kook de aardappelen in water met 2 theelepels zout in 25 minuten gaar.
  2. Spoel de kabeljauw af en stoom de vis 5 minuten in een stoompan of stoommandje boven kokend water tot de vis uit elkaar valt.
  3. Kook de schorseneren 20 minuten in water met zout.
  4. Pureer de aardappelen met een mixer of stamper en roer er de melk, de eieren, de boter, zout en peper door.
  5. Schep de kabeljauw, de schorseneren en de ham door de puree, warm het geheel op matig vuur 5 minuten door en schep er vlak voor het serveren de peterselie en het citroensap door.