Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Schorseneren met kokos en bergamot

Maak kennis met deze romige koolrabisoep, een heerlijk zacht gerecht met een subtiele kruidensmaak. De combinatie van frisse koolrabi, een vleugje knoflook en een topping van krokante kaascroutons maakt dit de perfecte comfortsoep. Ideaal als voorgerecht of lichte maaltijd!

ingredients

Ingrediënten

  • 1 grote bussel schorseneren
  • kokosolie
  • 1 fijngehakte ajuin
  • 1 cm verse gember
  • 1 bergamot citrusvrucht
  • snuifje zeezout
  • snuifje cayennepeper
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 tl curry poeder
  • 1 el kokosbloesemsuiker
instructions

Bereiding

  1. Versnijd de ajuin en rasp de gember. Stoof deze in de kokosolie.
  2. Schil de schorseneren en snijd in stukken van ongeveer 5 cm. Voeg deze toe aan de pan en stoof mee. Blus de schorseneren met bergamot sap en kokosmelk.
  3. Rasp de zeste van de bergamotvrucht en voeg ook deze toe aan de pan, net zoals het zout, de kokosbloesemsuiker, de cayennepeper en het curry poeder.
  4. Laat stoven tot de schorseneren beetgaar zijn.
  5. Serveer met rijst en seitan.