Seizoensmix: Senegalese couscous

ingrediënten

In de seizoensmix:

  • 1 pompoen
  • 1 kool
  • 1 rode paprika
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 3 teentjes look

 

Zelf toe te voegen:

  • 200 gr gedroogde kikkererwten (een nacht geweekt)
  • 2 el rozijnen
  • 300 gr couscous
  • 2 el mosterd
  • bladpeterselie
  • azijn
  • komijn
  • zout
  • olijfolie

 

Bereiding

recept

  1. Kook de geweekte kikkererwten in gezouten water tot ze beetgaar zijn.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. Snij de pompoen in dikke schijven en bak deze in een ingevette ovenschaal in de oven met wat olijfolie, peper en zout.

  4. Hak de ui grof en pers de look. Stoof beiden in een ruime scheut olijfolie. Voeg de 2 el mosterd, een goede scheut azijn, komijn en zout toe. Voeg de grofgesneden prei en kool eraan toe.

  5. Snij de paprika in 4 langwerpige stukken en voeg deze na ca. 15 minuten toe.

  6. Doe er een flinke scheut water bij en laat alles op een zacht vuur nog 30 minuten garen. Zorg dat alles in mooie gehelen blijft (dus niet te veel roeren).

  7. Schenk de couscouskorrels in een ruime schotel. Kook ondertussen water.  Strooi er wat zout over en besprenkel met wat olijfolie. Giet het kokend water over de couscous tot deze net onder water staat en laat even staan. Wanneer al het vocht is opgenomen, roer je de couscous goed om.
  8. Bak intussen de kikkererwten in ruim olijfolie, met komijnkruiden en zout.
  9. Schik alle groenten over de couscous. Giet er ook heel wat van het kookvocht over als lekkere saus. Werk af met kikkererwten, rozijntjes en peterselie.

 

Smakelijk!

 

recept door Sophie So Food