Shula kalambar (linzen met spinazie)

Een warm en voedzaam bord vol comfort: zachte linzen vermengd met spinazie en subtiel gekruid met koriander en komijn. Dit eenvoudige gerecht brengt pure smaken samen en is heerlijk met een stukje vers brood om de laatste beetjes saus mee op te vangen.

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 250 gr linzen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • bouquet garni
  • 500 gr spinazie
  • ½ tl gemalen koriander
  • ½ tl gemalen komijn
  • zout & peper
  • boter
instructions

Bereiding

  1. Kook de linzen met de ui, knoflook en het bouquet garni.
  2. Giet ze af en laat ze uitlekken.
  3. Kook de spinazie, laat ze uitlekken en hak ze niet te fijn.
  4. Meng de spinazie met de linzen en de specerijen.
  5. Laat het geheel warm worden en controleer de smaak.
  6. Roer er een flinke klont boter door en dien meteen op met vers brood.