Sinaasappel-pastinakentaart
Deze taart vangt de zachte, zoete smaken van pastinaak en combineert ze met een frisse toets van sinaasappel. Perfect voor wie een verrassend herfst- of winterdessertje wil dat zowel verwarmend als licht smaakt.

Boodschappenlijstje
- 1 voorgebakken zoete deegbodem of bladerdeeg (doorsnede 21 cm)
- 125 g boter, in blokjes gesneden
- 2 theelepels geraspte sinaasappelschil
- 150 g bruine basterdsuiker
- 2 eetlepels sinaasappelsap
- 3 eieren
- 130 g volkoren zelfrijzend bakmeel
- 275 g pastinaken, geschild en fijn geraspt
- crème fraîche

Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200° C.
- Roer de boter, sinaasappelrasp en suiker met een mixer romig en lichtgeel.
- Voeg het sinaasappelsap toe en klop er één voor één de eieren door.
- Spatel de bloem erdoor en de geraspte pastinaken.
- Giet het mengsel in een voorgebakken taartbodem en bak de taart 1 uur in de voorverwarmde oven tot hij stevig aanvoelt.
- Serveer met de crème fraîche.
uit 'Living Kookboek'