1 voorgebakken zoete deegbodem of bladerdeeg (doorsnede 21 cm)
125 g boter, in blokjes gesneden
2 theelepels geraspte sinaasappelschil
150 g bruine basterdsuiker
2 eetlepels sinaasappelsap
3 eieren
130 g volkoren zelfrijzend bakmeel
275 g pastinaken, geschild en fijn geraspt
crème fraîche
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200° C.
Roer de boter, sinaasappelrasp en suiker met een mixer romig en lichtgeel.
Voeg het sinaasappelsap toe en klop er één voor één de eieren door.
Spatel de bloem erdoor en de geraspte pastinaken.
Giet het mengsel in een voorgebakken taartbodem en bak de taart 1 uur in de voorverwarmde oven tot hij stevig aanvoelt.
Serveer met de crème fraîche.
Deze taart vangt de zachte, zoete smaken van pastinaak en combineert ze met een frisse toets van sinaasappel. Perfect voor wie een verrassend herfst- of winterdessertje wil dat zowel verwarmend als licht smaakt.