Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Sla wraps met kip

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 1 tl olijfolie
  • 1 kg kippengehakt
  • 2 teentjes look,fijngesneden
  • 1 ui,in fijne blokjes
  • 75 gr hoisin saus
  • 2 el soya saus 
  • 1 el rijstwijnazijn
  • 1 tl vers geraspte gember
  • 2 lenteuitjes, in fijne lamellen
  • Koriander,fijngehakt
  • Munt,fijngehakt
  • Zout en peper
  • 1 ijsbergsla
instructions

Bereiding

  1. Bak het kippengehakt aan in de olijfolie tot het mooi kruimelt en helemaal gaar is.
  2. Meng de look,ajuin, hoisin saus, soya saus, rijstwijn azijn en gember eronder en laat voor een paar minuten uitkoken.
  3. Haal van het vuur en mix er de pijp ajuin, koriander en munt onder.
  4. Haal de bladeren van de ijsbergsla los maar probeer ze zo volledig mogelijk te laten, zodat er een soort van kommetje ontstaat.
  5. Lepel enkele lepels van het mengsel in de slakommetjes, werk eventueel af met een beetje sriracha saus.

Fris, licht en vol smaak, deze sla wraps zijn perfect voor een snelle lunch of een lichte avondmaaltijd. Het knapperige van de ijsbergsla combineert heerlijk met het kruidige kipmengsel, de zoete hoisin saus en de frisse kruiden.

 

door Hannah Dequeker