Skip to main navigation
Main navigation
biobox
webshop
biowinkel
onze boerderij
recepten
bloemenwij
fotowedstrijd
Menu
Niet leveren in winkel
Uit
Slaatje van knolselder, rode biet, veldsla en roquefort
ingrediënten
400 g knolselder
2 gekookte rode bieten
100 g veldsla
100 g roquefort
150 g gerookte spekblokjes
eigeel van 2 eieren
4 el sherry azijn
zout & peper
Bereiding
Was de bieten grondig met koud water.
Schik in een kookpot met het sap van ½ citroen, 2 teentjes look, 2 takjes tijm, 2 blaadjes laurier.
Breng aan de kook en laat ongeveer 45 minuten koken tot de bieten gaar zijn.
Rasp de knolselder grof.
Vermeng meteen met het sap van ½ citroen om verkleuren te vermijden.
Snijd de rode bieten in blokjes.
Vermeng de elementen voor de salade en verdeel over 4 borden.
Bak de spekblokjes goed bruin in een klontje boter.
Verwijder ze uit de pan en verdeel over de sla.
Giet de azijn in het spekvet en breng aan de kook.
Klop het eigeel door de azijn en verdeel over de bordjes sla.
knolselder
rode biet
veldsla
↑
biobox
Hoe werkt het?
Bioboxen
Afhaalpunten
Actie
Abonneren
Webshop
FAQ
webshop
biowinkel
onze boerderij
recepten
bloemenwij
fotowedstrijd