Snelle ratatouille

ingrediënten
  • 200 g boterboontjes
  • 1 aubergine
  • 2 kleine courgettes
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 laurierblad
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • zout & peper
Bereiding
  1. Snipper de ui en snijdt de knoflook fijn.
  2. Snij de aubergine in dobbelsteentjes en de courgettes in niet te dunne plakjes.
  3. Maak de boontjes schoon.
  4. Verwarm de olijfolie en fruit de ui en geperste look.
  5. Voeg de aubergine toe en voeg na 5 minuten de courgette, de boontjes en de kruiden erbij.
  6. Laat gaar stoven in ongeveer 10 minuten.
  7. Ontvel de tomaten, snij ze in stukken en voeg deze op het laatst toe.
  8. Laat nog 3 minuten sudderen.
  9. Breng de ratatouille op smaak met peper en zout.

 

door Velt