

Snoekbaars potje met witte wijn, mosterd en dille
ingrediënten
- 600 g snoekbaars filet
- 250 g worteltjes
- 300 g krielaardappeltjes
- 1 ui
- 25 g boter
- 1 el olie
- 150 g doperwtjes
- 1 eetlepel mosterd
- 1 1/2 deciliter witte wijn
- sap van 1 citroen
- zout en peper
- 1/8 slagroom
- 1 citroen
Bereiding
- Snijd de snoekbaars filet in stukken van circa 3 cm.
- Snijd de worteltjes ook in stukken van 3 cm.
- Kook de worteltjes en de krielaardappeltjes apart in circa 10 minuten beetgaar, giet af en laat uitlekken.
- Snipper de ui grof.
- Verhit de boter in de wok en voeg dan de olie toe.
- Roerbak de ui 2 minuten, voeg de snoekbaars filet toe en roerbak de vis voorzichtig circa 5 minuten.
- Meng de aardappeltjes, worteltjes, doperwtjes, mosterd, wijn en het citroensap erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Laat het geheel 4 minuten pruttelen, voeg op het einde de dille toe.
- Garneer de schotel met partjes citroen en serveer direct.