Snoekbaars potje met witte wijn, mosterd en dille

ingrediënten
  • 600 g snoekbaars filet
  • 250 g worteltjes
  • 300 g krielaardappeltjes
  • 1 ui
  • 25 g boter
  • 1 el olie
  • 150 g doperwtjes
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 1/2 deciliter witte wijn
  • sap van 1 citroen
  • zout en peper
  • 1/8 slagroom
  • 1 citroen
Bereiding
  1. Snijd de snoekbaars filet in stukken van circa 3 cm.
  2. Snijd de worteltjes ook in stukken van 3 cm.
  3. Kook de worteltjes en de krielaardappeltjes apart in circa 10 minuten beetgaar, giet af en laat uitlekken.
  4. Snipper de ui grof.
  5. Verhit de boter in de wok en voeg dan de olie toe.
  6. Roerbak de ui 2 minuten, voeg de snoekbaars filet toe en roerbak de vis voorzichtig circa 5 minuten.
  7. Meng de aardappeltjes, worteltjes, doperwtjes, mosterd, wijn en het citroensap erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  8. Laat het geheel 4 minuten pruttelen, voeg op het einde de dille toe.
  9. Garneer de schotel met partjes citroen en serveer direct.