Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Sorbet van watermeloen

Een verfrissend zomers dessert dat zelfs de heetste dagen draaglijk maakt! Deze watermeloensorbet is heerlijk licht en fruitig, met een subtiel zuurtje van citroen en een luchtige textuur dankzij het eiwit.

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 750 g watermeloen
  • 275 g suiker
  • sap van ½ citroen
  • 1 eiwit
instructions

Bereiding

  1. Snijd de watermeloen in plakken.
  2. Snijd 750 g van het vruchtvlees in blokjes (eerst ontpitten).
  3. Bewaar de plakken watermeloen die je over hebt voor garnering.
  4. Pureer het vruchtvlees met suiker (per kilo vruchtvlees 300 g suiker).
  5. Doe de puree met citroensap in een ijsmachine.
  6. Klop terwijl de machine werkt een klein eiwit stijf met 50 g suiker.
  7. Doe dit bij de puree van zodra dit ijs begint te worden.
  8. Haal uit de ijsmachine en laat nog even opstijven in de diepvries. 
  9. Eet het binnen de paar dagen op.