Spaanse witte kool

ingrediënten
  • 700 g witte kool
  • 300 g winterwortels
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el boter
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1 el gehakte tijm
  • 1 laurierblad
  • ¼ l bouillon
  • ½ tl zout
  • ¼ tl zwarte peper
  • 2 el sherry
Bereiding
  1. Maak de kool en de winterwortels schoon en schaaf deze op een rasp fijn.
  2. Pel de uien en het knoflookteentje en snipper deze.
  3. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kool en wortels een paar minuten.
  4. Voeg dan de ui, knoflook, peterselie, tijm, laurierblad, wat zout, peper en de bouillon toe en breng dit alles aan de kook.
  5. Draai de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
  6. Roer op het laatst de sherry erdoor.