Spaghetti met kip en shiitake

ingrediënten
  • 500 g spaghetti
  • 3 kippen dijen (of kipfilets)
  • 350 g shiitake-paddenstoelen
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes look
  • 150 g Parmezaanse kaas (blokje)
  • 1 bussel peterselie
  • 1 blaadje salie
  • 150 ml witte wijn
  • 100 ml room
  • 1 limoen
  • verse tijm
  • 50 g boter
  • verse olijfolie
Bereiding
  1. Breng een grote pot gezouten water aan de kook. Intussen bereiden we de kip met saus. 
  2. Ontbeen de kippendijen en snij ze in stukjes. Je kan het vel aan het vlees laten zitten en meebakken. (Of snij de kipfilets in stukjes). 
  3. Maak de paddenstoelen schoon en snij ze grof. 
  4. Versnipper de sjalotten en plet de teentjes look. 
  5. Smelt een klontje boter in een pot en voeg er ook een scheutje olijfolie aan toe. Bak de stukjes kip enkele minuten aan op een matig vuur tot ze goudbruin zijn. 
  6. Voeg de look, de shiitakes en de sjalot snippers toe en laat deze 5 minuten meebakken. 
  7. Blus het mengsel met de witte wijn en laat de alcohol verdampen. 
  8. Voeg de verse salie toe en laat alles 5 minuten inkoken. 
  9. Giet de room in de pot en laat de kip met saus gedurende een kwartiertje op een zacht vuurtje pruttelen. 
  10. Voeg het sap van de limoen toe en kruid naar smaak met peper van de molen en zout. 
  11. Intussen kookt het water voor de pasta. Gaar hierin de spaghetti al dente en giet af. 
  12. Meng de pasta onder de kip met saus en voeg schilfers van de Parmezaanse kaas toe. 
  13. Versnipper de peterselie en rits de blaadjes van de takjes tijm. Meng de kruiden onder de pasta.

 

door Dagelijkse kost