Spaghetti met zalm en spinazie

ingrediënten
  • 200 g zalmfilet
  • 400 g spaghetti
  • 100 g verse bladspinazie
  • 1 bosje dille
  • citroen
  • zout & peper
  • 1 ½ dl vis fond
  • 1 envelopje saffraandraadjes
  • 1 klein potje room
Bereiding
  1. Snij de vis in hapklare stukjes, bedruppel ze met wat citroensap en kruid ze met peper en zout.
  2. Verwarm de vis fond, schep er een paar eetlepels van in een kopje, los daar de saffraan in op en voeg dit aan de vis fond toe.
  3. Rasp de schil van de citroen fijn af en pers het sap uit de vrucht.
  4. Hou een paar takjes dille apart en rits van de rest de blaadjes af.
  5. Roer deze ingrediënten, samen met de room, door de vis fond, breng deze krachtig op smaak en laat inkoken.
  6. Kook intussen de pasta in ruim water met wat zout beetgaar.
  7. Laat de zalm 4 minuten trekken in de ingekookte saus.
  8. Was de spinazie, hak hem in grove stukken, vermeng die met de uitgelekte pasta, giet er de saus over.
  9. Garneer met de achtergehouden takjes dille.