Sperzieboontjes met tomaten en feta

ingrediënten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 250 g sperziebonen
  • 500 g tomaten
  • 1 eetlepel boter
  • zout & vers gemalen zwarte peper
  • 150 g feta
  • 70 g zwarte olijven
Bereiding
  1. Snipper de ui en de knoflook.
  2. Droog de gewassen rozemarijn, haal de naaldjes van het takje en hak deze fijn.
  3. Snijd de gewassen boontjes in twee of drie stukken.
  4. Snij een klein kruisje in de tomaten, dompel ze een paar tellen in kokend water, laat ze onder de koude kraan schrikken, pel ze, verwijder de steelaanzetten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  5. Fruit de ui en knoflook in wat boter aan in de pan tot ze glazig zien, doe er dan de sperziebonen en de rozemarijn bij.
  6. Schep de tomaten door de boontjes en breng alles op smaak met zout en peper.
  7. Doe het gerecht in een ovenschotel en zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200 °C gedurende 8 minuten tot de boontjes beetgaar zijn. 
  8. Verbrokkel intussen de feta. Ontpit desgewenst de olijven. Schep de olijven en de feta voorzichtig door de boontjes en zet de schaal een laatste keer in de oven om door te warmen.
  9. Geef er gebakken aardappelen en desgewenst lamskoteletjes bij.