Spread van geroosterde pompoen, salie en ricotta

ingrediënten
  • 5 el olijfolie
  • 10 blaadjes salie, zeer fijn gesneden
  • 1 rode chilipeper zonder zaadjes, zeer fijn gesneden
  • 1,5 cm gember, zeer fijn geraspt
  • 2 niet al te grote pompoenen zonder schil en pitten en in blokjes gesneden
  • 2 grote tenen knoflook
  • 2 el ricotta
  • peper en zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  3. Meng de olijfolie met salie, chili en gember. 
  4. Doe de pompoenblokjes op de bakplaat,samen met de tenen ongepelde knoflook, overgiet met het olijfoliemengsel en laat ze gedurende 30 minuten bakken in de oven. 
  5. Laat volledig afkoelen. 
  6. Doe de pompoen dan in de blender, knijp de teentjes knoflook uit en doe ze erbij, samen met de ricotta. 
  7. Pureer tot een glad mengsel en breng op smaak met peper en zout.

 

uit 'De Brooddoos' door Lut De Clercq