Spread van geroosterde pompoen, salie en ricotta

ingrediënten
  • 5 el olijfolie
  • 10 blaadjes salie, zeer fijn gesneden
  • 1 rode chilipeper zonder zaadjes, zeer fijn gesneden
  • 1,5 cm gember, zeer fijn geraspt
  • 2 niet al te grote pompoenen zonder schil en pitten en in blokjes gesneden
  • 2 grote tenen knoflook
  • 2 el ricotta
  • peper en zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  3. Meng de olijfolie met salie, chili en gember. 
  4. Doe de pompoenblokjes op de bakplaat,samen met de tenen ongepelde knoflook, overgiet met het olijfoliemengsel en laat ze gedurende 30 minuten bakken in de oven. 
  5. Laat volledig afkoelen. 
  6. Doe de pompoen dan in de blender, knijp de teentjes knoflook uit en doe ze erbij, samen met de ricotta. 
  7. Pureer tot een glad mengsel en breng op smaak met peper en zout.

 

uit 'De Brooddoos' door Lut De Clercq
 

Biodynamische landbouwcoöperatieve

De Wassende Maan CV
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze

Tel. 09 386 82 14

info@dewassendemaan.be

BTW BE0429.289.336

→ Lees hier onze privacyverklaring.

Alle prijzen op onze website zijn incl. BTW

eurologo

BIOWINKEL

Di t.e.m. Vr     09:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Tel. 09 381 55 40
winkel@dewassendemaan.be

 

BIOBOX

Tel. 09 386 98 79
biobox@dewassendemaan.be

maan logo

 

Volg ons op: instagramfacebook