Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Orecchiette met gebakken spruitjes en spek

Orecchiette met gebakken spruitjes en spek

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 200 g orecchiette
  • 300 g spruiten
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 5 g oregano
  • ½ potje lichte room
  • 30 g geraspte harde kaas
  • 1 el boter
  • peper en zout
instructions

Bereiding

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de orecchiette beetgaar in 7-9 minuten. Giet de pasta af.
  2. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en snij ze in vieren.
  3. Verhit een grote antikleefpan zonder vetstof en bak de spekblokjes mooi krokant en schep uit de pan. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes oregano. Smelt de boter in de pan waarin je het spek gebakken hebt en voeg de knoflook en oregano toe. Laat 1 minuut bakken en voeg dan de spruitjes toe. Roerbak ze 4-5 minuten tot ze beetgaar zijn.
  4. Voeg de room en de orecchiette toe aan de pan en schep goed om. Strooi er de spekblokjes bij en kruid met peper en zout. Werk af met de geraspte kaas en serveer.

Een romige pasta met een twist: orecchiette met knapperige spekjes en zacht geroerbakte spruitjes. Comfortfood dat eenvoud en smaak perfect combineert, ideaal voor een doordeweekse winteravond.

 

door 15Gram