Spruitjes met walnoten

Spruitjes krijgen in dit gerecht een feestelijke toets. De lichte bitterheid van de spruitjes combineert prachtig met de zachte, nootachtige smaak van walnoten en een vleugje wijn. Een simpel maar elegant bijgerecht dat elke wintermaaltijd iets extra’s geeft.

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 400 g spruiten
  • een handje vol walnoten
  • 1 stengel groenselderij
  • 1/8 l droge witte wijn
  • 2 el boter
  • zout
instructions

Bereiding

  1. Snijd de spruiten in vieren en de stengel groenselderij in schijfjes.
  2. Doe de noten met de versneden groenten in een stoofpan met gesmolten boter.
  3. Laat alles 5 minuten fruiten, voeg de wijn en wat zout toe, breng alles aan de kook en laat zachtjes circa 10 minuten stoven, deksel op de pan, tot al het vocht is opgenomen.
  4. Heet opdienen bij gebraden gevogelte of gebakken worst.