Stamppot spruiten met uien en spekjes

ingrediënten
  • 1 kg aardappelen
  • 500 g spruiten
  • zout & peper
  • nootmuskaat
  • 1 el kerrie
  • 1 dl melk
  • 250 g spek
  • 3 uien
Bereiding
  1. Schil de aardappelen, was ze en doe ze met een beetje water en zout in een pan en breng aan de kook.
  2. Maak ondertussen de spruitjes schoon, en doe ze bij de aardappelen 7 minuten voor het einde van de kooktijd.
  3. Maak de uien schoon en snipper deze.
  4. Bak in een pan de spekblokjes uit.
  5. Voeg dan de uien toe en bak deze even mee.
  6. Verwarm in een steelpan de melk.
  7. Giet de aardappelen met de spruiten af en stamp ze fijn.
  8. Roer de warme melk, peper, nootmuskaat en kerrie door de stamppot en schep er tenslotte het spek - uienmengsel door.