Stoofpot met koolrabi en wortelpeterselie

Boodschappenlijstje
- 4 dl bouillon
- 1 à 2 tl zout
- 500 g wortelpeterselie, in blokjes van 1 cm
- 80 g bulgur
- 800 g aardappelen, in blokjes van 2-3 cm
- 1 à 2 tl tijm of salie
- 1 à 2 eetlepels peterselie
- 75 à 100 g jong belegen kaas, in blokjes gesneden
- ca. 15 g boter of 1 eetl. olie

Bereiding
- Breng het water met het zout aan de kook en leg de koolrabi erin.
- Strooi de bulgur eroverheen en leg de aardappelen erop.
- Doe een deksel op de pan en draai het vuur laag als het deksel heet geworden is.
- Kook de stoofpot in 20 à 30 minuten gaar.
- Meng de kruiden, kaas en boter erdoor en laat de pot van het vuur af nog 5 minuten toegedekt doortrekken.
Een verwarmend stoofpotje boordevol wintergroenten: zachte koolrabi en wortelpeterselie worden samen met aardappel en bulgur langzaam gegaard tot een romige, hartige maaltijd. Afgewerkt met kruiden en blokjes kaas is dit comfortfood op z’n best voor de koudere dagen.