

Stoofpot met koolrabi en wortelpeterselie
ingrediënten
- 4 dl bouillon
- 1 à 2 tl zout
- 500 g wortelpeterselie, in blokjes van 1 cm
- 80 g bulgur
- 800 g aardappelen, in blokjes van 2-3 cm
- 1 à 2 tl tijm of salie
- 1 à 2 eetlepels peterselie
- 75 à 100 g jong belegen kaas, in blokjes gesneden
- ca. 15 g boter of 1 eetl. olie
Bereiding
- Breng het water met het zout aan de kook en leg de koolrabi erin.
- Strooi de bulgur eroverheen en leg de aardappelen erop.
- Doe een deksel op de pan en draai het vuur laag als het deksel heet geworden is.
- Kook de stoofpot in 20 à 30 minuten gaar.
- Meng de kruiden, kaas en boter erdoor en laat de pot van het vuur af nog 5 minuten toegedekt doortrekken.