

Stoofpotje met sojabonen, champignons en kastanjes
ingrediënten
- 100 g sojabonen
- 350 g champignons
- 100 kastanjes
- 175 g bleekselderij
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel geraspte gemberwortel
- 1 teentje geperste knoflook
- 75 g lente-uitjes
- 20 g maïszetmeel
- 1 eetlepel sherry
- 3 dl bouillon van sojabonen
- zout
- peper
Bereiding
- Laat de sojabonen een nacht weken. Verfris daarna het water en breng de bonen, samen met het verse water, aan de kook. Laat ze gedurende 1 uur op een hoog vuur koken. Zo worden de bonen beter verteerbaar.
- Draai het vuur wat zachter en laat de bonen verder sudderen tot wanneer ze helemaal zacht zijn. Giet dan het kookvocht af en bewaar dit voor later.
- Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin het chilipoeder, de gember en de knoflook.
- Snij de selder, de champignons, de lente-ajuintjes en de kastanjes in plakjes. Voeg deze toe aan de braadpan met kruiden en laat alles een 10-tal minuten sudderen.
- Meng de sherry met het maïsmeel. Roer de bouillon door dit mengsel en doe dit bij de sojabonen.
- Doe nu ook de groenten en kastanjes bij de sojabonen en laat nog een 10-tal minuten sudderen.
- Kruid naar smaak en serveer.