

stoofpotje van varken met koolraap en krieltjes
ingrediënten
- 450 g varkensvlees in blokjes
- 11/2 dl appelwijn of appelsap
- 4 el wijnazijn of appelazijn
- 1 fijngehakt sjalotje
- 1 tl tijm
- wat zout en peper
- 3 kleine uien
- 600 g koolraap
- 600 g geschrapte krieltjes
- 2 appels
- 50 g bakboter
- 1 teentje knoflook
- 1/2 tl tijm
- 1 el honing
Bereiding
- Marineer de varkensvleesblokjes 1 nacht in appelwijn of appelsap, wijnazijn of appelazijn, sjalotje, tijm, zout en peper.
- Snij de uien in partjes en de koolraap in blokjes of reepjes.
- Schraap zo nodig de krieltjes en snij de appels in partjes.
- Verhit in een roerbak pan de bakboter en bak het droog gedepte vlees hierin al omscheppend bruin.
- Bak de uien mee, pers de knoflook erboven uit, strooi er 1/2 tl tijm over, voeg de koolraap en aardappelen toe en bak alles op hoog vuur al omscheppend 5 minuten.
- Zeef de marinade en voeg de honing toe.
- Laat het gerecht 15 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
- Schep af en toe om.
- Warm tot slot de appelpartjes mee.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Marineer de varkensvleesblokjes 1 nacht in appelwijn of appelsap, wijnazijn of appelazijn, sjalotje, tijm, zout en peper.
- Snij de uien in partjes en de koolraap in blokjes of reepjes.
- Schraap zo nodig de krieltjes en snij de appels in partjes.
- Verhit in een roerbak pan de bakboter en bak het droog gedepte vlees hierin al omscheppend bruin.
- Bak de uien mee, pers de knoflook erboven uit, strooi er 1/2 tl tijm over, voeg de koolraap en aardappelen toe en bak alles op hoog vuur al omscheppend 5 minuten.
- Zeef de marinade en voeg de honing toe.
- Laat het gerecht 15 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
- Schep af en toe om.
- Warm tot slot de appelpartjes mee.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Marineer de varkensvleesblokjes 1 nacht in appelwijn of appelsap, wijnazijn of appelazijn, sjalotje, tijm, zout en peper.
- Snij de uien in partjes en de koolraap in blokjes of reepjes.
- Schraap zo nodig de krieltjes en snij de appels in partjes.
- Verhit in een roerbak pan de bakboter en bak het droog gedepte vlees hierin al omscheppend bruin.
- Bak de uien mee, pers de knoflook erboven uit, strooi er 1/2 tl tijm over, voeg de koolraap en aardappelen toe en bak alles op hoog vuur al omscheppend 5 minuten.
- Zeef de marinade en voeg de honing toe.
- Laat het gerecht 15 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
- Schep af en toe om.
- Warm tot slot de appelpartjes mee.
- Breng op smaak met zout en peper.
door Tournedos