Super snelle lasagne met spinazie, courgette, champignons en heel veel kaas

ingrediënten
  • olijfolie
  • 1 kleine ui
  • 1/3 courgette (ongeveer 150 gram)
  • 1 knoflookteen
  • 150 gram kastanje champignons
  • 1 fles tomatensaus (700 gram)
  • 100 ml (volle) melk
  • 1/2 tl rode pepervlokken
  • 125 gram verse lasagne bladen (een half pak)
  • 2 handjes verse spinazie
  • half bosje verse basilicum
  • 250 gram mozzarella
  • Parmezaanse kaas
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snipper de ui. Snijd de courgette in de lengte door midden en snijd in dunne plakjes. Snijd de champignons in dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn. Snijd de steeltjes van de takjes basilicum fijn. Houd de blaadjes apart.
  3. Verhit een gietijzeren pan (met een wat hogere rand) op het vuur. Voeg een flinke scheut olijfolie toe. Als de olie heet is voeg je de ui, courgette en champignons toe. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de chili vlokken toe. Zet het vuur middelhoog. Bak een 5-10 minuten tot de groenten zacht zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut.
  4. Voeg de tomatensaus, melk en fijngesneden steeltjes van de basilicum toe. Breng aan de kook. Roer vervolgens de spinazie erdoorheen en zet het vuur laag.
  5. Snijd de lasagne bladen door de helft.
  6. Je kunt nu twee dingen doen:

1. Roer de lasagne bladen erdoorheen (in mijn wat kleinere pan lukte dit niet zo makkelijk).

of

2. Smeer de lasagne bladen even met wat saus in zodat ze zacht worden. Haal de saus uit de pan. Laat een beetje tomatensaus op de bodem van de pan achter. Verdeel de helft van de zachte lasagne bladen over de bodem. Doe hier de helft van de tomatensaus op, wat mozzarella, basilicumblaadjes en Parmezaanse kaas. Verdeel de andere helft van de lasagne bladen hierover. Bedek met tomatensaus, mozzarella en Parmezaanse kaas.

  1. Zet de pan in de oven. Bak 10 minuten op 180 graden. Zet daarna de grill van de oven aan (op 220 graden) en bak nog 5 minuten of tot de kaas gaat bubbelen en bruin is.
  2. Haal de pan uit de oven en laat 5 minuten staan voor je serveert. 

 

door Yellow Lemon Tree