

Taartje met gekarameliseerde rode biet
ingrediënten
- 250 g verse rode biet
- 50 g sjalot
- 1 rond (vers of licht gerijpt) geitenkaasje
- 1 el olie
- 1 tl ongeraffineerde rietsuiker, rijststroop of honing
- bladerdeeg
- tijm
- peper en zout
Bereiding
- Maak de groenten schoon, snijd de geschilde biet in kleine dobbelsteentjes van max. 1 cm en snipper de sjalot.
- Verwarm de olie en fruit de sjalot.
- Voeg de biet en 2 el water toe en laat de groenten met een deksel op de pan zachtjes garen.
- Spreid intussen het deeg uit over 4 ingevette taartvormpjes en prik met een vork gaatjes in het deeg.
- Snijd de geitenkaas in 4 plakjes van gelijke dikte.
- Voeg tegen het einde van de gaartijd van de biet een snuifje zout en de zoetstof naar keuze toe en laat zonder deksel op een zacht vuur karameliseren.
- Zorg dat alle vocht verdampt is, maar laat de biet niet aanbranden!
- Verdeel de groenten over het deeg, leg er een plakje geitenkaas op, bestrooi met wat tijm en versgemalen peper.
- Plaats de taartjes in een voorverwarmde over op 200 à 220° C gedurende 20-25 minuten.
- Haal de taartjes uit de oven en uit de vormpjes en serveer ze warm.