Taartje met gekarameliseerde rode biet

ingrediënten
  • 250 g verse rode biet
  • 50 g sjalot
  • 1 rond (vers of licht gerijpt) geitenkaasje
  • 1 el olie
  • 1 tl ongeraffineerde rietsuiker, rijststroop of honing
  • bladerdeeg
  • tijm
  • peper en zout
Bereiding
  1. Maak de groenten schoon, snijd de geschilde biet in kleine dobbelsteentjes van max. 1 cm en snipper de sjalot.
  2. Verwarm de olie en fruit de sjalot.
  3. Voeg de biet en 2 el water toe en laat de groenten met een deksel op de pan zachtjes garen.
  4. Spreid intussen het deeg uit over 4 ingevette taartvormpjes en prik met een vork gaatjes in het deeg.
  5. Snijd de geitenkaas in 4 plakjes van gelijke dikte.
  6. Voeg tegen het einde van de gaartijd van de biet een snuifje zout en de zoetstof naar keuze toe en laat zonder deksel op een zacht vuur karameliseren.
  7. Zorg dat alle vocht verdampt is, maar laat de biet niet aanbranden!
  8. Verdeel de groenten over het deeg, leg er een plakje geitenkaas op, bestrooi met wat tijm en versgemalen peper.
  9. Plaats de taartjes in een voorverwarmde over op 200 à 220° C gedurende 20-25 minuten.
  10. Haal de taartjes uit de oven en uit de vormpjes en serveer ze warm.