

Taco's met gemarineerde zalm
ingrediënten
- 400 gram verse zalm
- 1/4 cup olijfolie
- 1 limoen, het sap
- 1/4 cup appelsiensap
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 1/4 theelepel paprikapoeder
- 1/4 theelepel gemalen komijn
- 1/4 theelepel peper en zout
- 1/2 plantje koriander
- 2 baby Romeinse sla, grofgehakt
- 1 mango, in blokjes gesneden
- 1 pompelmoes, in partjes gesneden
- 1/2 plantje koriander
- 1 limoen, het sap
- 50 gram granaatappelpitten
- zwarte sesamzaadjes, om af te werken (optioneel)
Bereiding
- Doe olijfolie, limoensap, appelsiensap, knoflook, koriander, paprikapoeder, komijn, peper en zout in een keukenhakker en mix kort.
- Leg de verse zalm in een schaal en giet de marinade over de verse zalm. Laat de zalm een uurtje marineren.
- Doe de Romeinse sla, de partjes pompelmoes, de blokjes mango, het sap van de limoen, de koriander en granaatappelpitten in een kom en zet opzij.
- Verwarm de oven en bak de taco’s zoals aangegeven op de verpakking.
- Verhit een grillpan en smelt een klontje boter. Leg de gemarineerde zalm met de velkant op de grillpan en laat 4 minuten bakken. Draai de zalm om en laat nog enkele minuten bakken, tot de zalm gaar is.
- Meng het slaatje onder elkaar en zet alle ingrediënten op tafel zodat iedereen zijn eigen taco’s kan vullen.
- Begin met wat gebakken zalm en werk tot slot af met het slaatje. Smakelijk!