Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Tajine met pastinaak en kip

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 3 kipfilets in stukken
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 2 pastinaken, in dunne plakjes
  • 1 stevige teen knoflook
  • het sap van 1 sinaasappel
  • zout naar smaak
  • zoete rode chilisaus
  • 2 handen hazelnoten
  • 3 el vers gehakte peterselie
instructions

Bereiding

  1. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze daarna heel grof.
  2. Begin met olie te verhitten in de Tajine en bak daar de ui glazig in.
  3. Vervolgens de stukken kipfilet met de ui meebakken.
  4. Voeg nu de pastinaak, het sinaasappelsap, de knoflook wat zout en de zoete rode chilisaus toe, schep even door.
  5. Zet de deksel op de Tajine en laat de schotel 20 minuten garen.
  6. Voor het opdienen de peterselie en de hazelnoten er gedeeltelijk door scheppen en gedeeltelijk overheen strooien.
  7. Serveer met couscous met peterselie en ook wat gehakte, geroosterde hazelnoten.

Deze tajine combineert zachte pastinaak, sappige kip en een vleugje zoete chilisaus tot een smaakvol en verwarmend gerecht. Perfect voor een gezellige avondmaaltijd vol herfstige aroma’s.

 

Recept door Smulweb