

Tajine van kip, wortel en gedroogde dadels
ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 4 el olijfolie
- 8 kip karbonades
- 2 kaneelstokjes
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl kurkuma
- 500 g wortelen
- 200 g gedroogde dadels zonder pit
- sap van 1 citroen
- 1 bos koriander of (blad)peterselie
- 1 el geroosterde sesamzaadjes
- zout & peper
Bereiding
- Pel en snipper de knoflook en ui.
- Verhit de olie in de tajine en bak de kip om en om aan.
- Voeg de ui, knoflook, zout, peper, kaneelstokjes en specerijen toe en bak ongeveer 2 minuten.
- Blus af met 3/4 l water.
- Doe het deksel op de tajine en laat de kip 30 minuten op een laag vuur zachtjes koken.
- Maak intussen de wortels schoon en snijd ze in stukken.
- Voeg de wortel, dadels en citroensap toe aan de kip.
- Laat het gerecht nog 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Bestrooi het gerecht met koriander en sesamzaadjes.