Tapenade met kappertjes, zonnebloempitten en peterselie

Een verrassende tapenade met een zilte toets van kappertjes en zeewier, nootachtig door zonnebloempitten en fris van de peterselie. Heerlijk op een stukje brood, bij gegrilde groenten of als smaakmaker op de borrelplank.

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 0.5 plantje platte peterselie
  • 0.5 citroen
  • 1 sjalot
  • 150 g zonnebloempitten
  • 2 el kappertjes
  • 1 kl zeewiermix (Salade du Pêcheur)
  • 2 el olijfolie
  • zwarte peper
instructions

Bereiding

  1. Snipper de peterselieblaadjes fijn, hak de sjalot grof en pers de halve citroen (je hebt 1 el sap nodig).
  2. Giet de zonnebloempitten af en mix met de uitgelekte kappertjes, de platte peterselie, de sjalot en het citroensap tot een grove massa. Voeg de olijfolie toe en mix nog even. Bestrooi met zwarte peper en de zeewier mengeling.

 

door Bioplanet