Thaise soep met spitskool en mais

Een dampende kom comfortfood met een frisse toets: deze Thaise soep met spitskool en maïs combineert zachte groentjes met de citrusachtige kick van citroengras en de kruidige frisheid van koriander. Ideaal als lichte maaltijd of hartverwarmend voorgerecht dat meteen wat zon in je keuken brengt.

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • 1/2 spitskool
  • 1 klein blikje maïs
  • 4 eetlepels arachideolie
  • 2 l groentebouillon
  • 1 stengeltje citroengras
  • verse koriander
  • peper en zout 
instructions

Bereiding

  1. Pel de ui en snij ze in fijne ringen. Schil en was de wortelen en rasp ze grof. Was de spitskool en schaaf ze in fijne reepjes.
  2. Spoel de maïs en laat uitlekken.
  3. Verwarm de olie in een kookpot en stoof er de ui in.
  4. Voeg de wortelen en de spitskool toe en laat beetgaar stoven. Voeg de bouillon toe. Snij het citroengras overlangs in tweeën en voeg toe.
  5. Breng aan de kook en laat 25 minuten zachtjes koken.
  6. Haal het citroengras uit de soep.
  7. Voeg op het einde van de kooktijd de maïs toe en laat even doorwarmen.
  8. Breng op smaak met peper en zout en garneer met de verse korianderblaadjes.

 

door Hannah Dequeker