Een kleurrijk en knapperig Aziatisch geïnspireerd gerecht dat snel op tafel staat! Deze tofu met Chinese kool combineert zachte, goudbruine tofublokjes met knapperige groenten, pittige chili en een vleugje balsamico-sojamarinade.
Boodschappenlijstje
0,5 Chinese kool
300 gr sobanoedels
375 gr tofu
1 rode chilipeper
1 rode ui
5 el olie
1 teentje knoflook
100 ml groentebouillon
10 el sojasaus
4 el balsamicoazijn
75 gr ongezouten pindanoten
Bereiding
Meng de sojasaus met de balscamico en marineer er de blokjes tofu in.
Snij de chinese kool, rode ui en chilipeper in reepjes.
Giet 4 eetlepels olie in een verhitte wokpan en bak de blokjes tofu goudbruin. Schep ze uit de pan en hou warm.
Giet de resterende olie in de wok en bak de koolreepjes met de knoflook, de rode ui en het pepertje al roerend in enkele minuten beetgaar.
Giet de bouillon op de groenten en doe de stukjes tofu terug in de pan.
Schep alles goed om en breng het gerecht op smaak met het sap van de marinade.
Strooi pindanootjes over de tofu en serveer met sobanoedels.