Tofu omelet met bosui

Een omelet, maar dan nét even anders: in dit recept krijgt tofu de hoofdrol. De plakjes worden goudbruin gebakken in een jasje van bloem en ei, met een vleugje sesamolie en frisse bosui erbij. Een snufje gember maakt het extra aromatisch. Simpel, snel en verrassend lekker.

ingredients

Boodschappenlijstje

  • een pakje tofu
  • 2 bosuitjes
  • sesamolie
  • zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • bloem
  • zout
  • eventueel een snufje gemberpoeder
  • 3 eetlepels groentebouillon
instructions

Bereiding

  1. Snijd de tofu in plakken van ca. 1 cm. Haal ze door de bloem en daarna door de los geklopte eieren.
  2. Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en doe de plakken tofu erin. Voeg een scheutje sesamolie toe en de gesnipperde bosuitjes. Eventueel kan er een snufje gember bij, afmaken met de bouillon.
  3. Heerlijk met mihoen of rijst.