Tortilla met ei, aardappel, grondwitloof en geitenkaas

ingrediënten
  • 1 sjalot
  • 4 stronken witloof
  • 2 bloemige aardappelen
  • 1 el fijngesneden bieslook
  • 6 eieren
  • 150 g rauwmelkse geitenkaas
  • bakboter
  • peper
  • zout
Bereiding

Tortilla met grondwitloof en geitenkaas

  1. Schil de aardappel, snijd in blokjes en kook ze gaar in licht gezouten water.
  2. Verwijder de harde kern van het witloof en snijd de rest in reepjes. Snipper de sjalot fijn en bak daarna glazig in weinig boter. Voeg de voorgekookte aardappelblokjes toe en bak even mee. Doe er het witloof bij en laat even meebakken. Kruid met peper en zout.

  3. Kluts de eieren en giet ze over de groenten. Verkruimel de geitenkaas over het mengsel. Zet het deksel op de pan en laat 10 minuten op een zacht vuur garen.  Keer de tortilla om en laat 2 minuten verder garen.

  4. Werk de tortilla af met de gesnipperde bieslook. Smakelijk!

 

door Lekker van bij ons