Tortilla met pompoenhumus en rauwkost

ingrediënten
  • 1 pak tortilla’s

 

Voor de vulling:

  • 1/4 rode kool
  • 1 rode ui
  • ½ pompoen
  • handvol noten (amandelnoten, hazelnoten, cashew) of zonnebloempitjes
  • 1 rode biet
  • handvol winterpostelein
  • 1 bokaaltje maïs
  • olijfolie
  • 2 teentjes look
  • citroensap van halve citroen
  • fetakaas
  • peper en zout

 

Voor het sausje:

  • 2 teentjes look
  • 100 ml volle yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • peper en zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven op 180°C.
  2. Snij en schil de pompoen. Plet de look. Leg pompoenstukken en look samen op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak tot alles gaar is en pureer samen met de fijngehakte noten en sap van een halve citroen tot een humus. Kruid met peper en zout.
  3. Snij de rode kool en de rode ui in fijne reepjes. Rasp de rode biet. Was de postelein en laat de maïskorrels uitlekken.
  4. Maak het sausje door alle ingrediënten te mengen met de 2 teentjes geplette look.
  5. Stel de tortilla samen: smeer rijkelijk pompoenhumus en beleg met de rauwkost. Voeg een aantal eetlepels saus toe en werk af met wat gebrokkelde fetakaas.
  6. Smakelijk!

 

Recept door Sophie so Food