Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Trifle met blauwe bescoulis

Trifle met blauwe bescoulis

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 300 g cake (type quatre quarts)
  • 250 g mascarpone
  • 1 el bloemsuiker
  • 30 ml slagroom
  • 1 borrelglaasje limoncello
  • 300 g blauwe bessen (vers of uit de diepvries)
  • 1 flesje O’bio blauwe bessencoulis
instructions

Bereiding

  • Snij de cake in plakjes van ongeveer 1 cm dikte. Steek rondjes uit de plakjes die even groot zijn als de glazen waarin je het geheel zal serveren.
  • Roer de mascarpone los in een kom
  • Klop de slagroom met de bloemsuiker half stijf
  • Voeg nu de losgeklopte mascarpone toe aan het slagroommengsel en breng op smaak met de limoncello.
  • Tijd om samen te stellen: breng in elk glas één plak cake, schep er een aantal blauwe bessen op en overgiet met de O’bio blauwe bescoulis. Werk af met het mascarpone mengsel.
  • Herhaal de stappen (cake-bessen-coulis-mascarpone mengsel) totdat het glaasje goed gevuld is
  • Zet de trifle in koelkast om op te stijven en serveer koel.

Dit recept voor trifle met blauwe bescoulis is ideaal om een snel en eenvoudige dessertje te maken. Hierbij maken we gebruik van enkele kant-en-klare elementen, zoals de O’bio blauwe bes coulis. Op die manier kan je in een mum van tijd iets op tafel krijgen. Je kan dit recept bovendien ook op voorhand klaarmaken, aangezien deze nog even moet opstijven in de frigo voordat hij kan geserveerd worden.

De limoncello zorgt er natuurlijk voor dat dit receptje eerder voor volwassenen is dan voor kinderen. Ben je zelf niet zo’n fan van limoncello of eten er ook kinderen mee, dan kan je de limoncello ook gemakkelijk vervangen door het sap van een halve citroen.