Tunesische couscous

ingrediënten
  • 1 kilo lamsvlees in stukjes
  • 250 g wortelen
  • 250 g rapen
  • 250 g pompoen
  • 250 g courgette
  • 250 g aubergine
  • 250 g prei
  • 2 el olie
  • 250 g versnipperde ui
  • ¼ tl saffraan
  • 1 tl peterselie
  • 1 gesneden tomaat
  • koriander
  • 2 bouillonblokjes
  • ¼ tl gember
  • 1 tl peper
  • 1 tl geelwortel
  • 2 el rode peper
  • 2 Spaanse pepers
  • 500 g couscous
  • 1 tl zout
  • 1 tl boter
Bereiding
  1. Verwarm de olie en bak het vlees tot het een mooi korstje heeft, Voeg dan de in stukken gesneden uien, tomaten en de specerijen toe.
  2. Voeg de bouillonblokjes, wat water en een snuifje zout toe.
  3. Maak de groenten schoon en snij ze in stukken. Doe die er na één uur koken bij net zoals de peterselie en koriander.
  4. Laat nog 2 uur sudderen tot het vlees mals is.
  5. Giet de couscous in een grote kom met koud water en roer door.
  6. Laat 15 minuten weken en dan uitlekken. Meng de boter door de couscous
  7. Strooi de couscous over het vlees en de groenten. Laat nog 15 minuten stomen.
  8. Serveer met verse koriander.

 

door Esther