Tzatziki van radijs

Fris, romig en een tikkeltje pittig: deze tzatziki van radijs brengt een vrolijke lente- of zomersmaak op je bord. Perfect als dip of als frisse begeleiding bij gegrild vlees en aardappelen.

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 2 bosjes radijs
  • ½ busseltje bieslook
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olijfolie extra vierge
instructions

Bereiding

  1. Snijd de radijsjes in reepjes en doe ze in een schaal.
  2. Snijd de bieslook fijn, maar houd wat stengels achter voor de garnering.
  3. Meng de yoghurt, knoflook en fijngesneden bieslook met de radijsjes.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Druppel de olie erover en garneer met de bieslookstengels.

 

Lekker bij gegrild vlees en geroosterde aardappelen, of als dip bij geroosterd pitabrood.

 

door Allerhande