Varkenshaasje met savooikool en wortelen

ingrediënten
  • 500 g savooikool
  • 400 g wortelen
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 800 g varkenshaasje
  • 1 ui
  • 2 tl boter
  • 1 el gedroogde majoraan
  • ½ tl komijn
  • 1 l groentebouillon
Bereiding
  1. Snijd de savooikool in stukken.
  2. Snijd de wortelen en de aardappelen in blokjes en hak de ui fijn.
  3. Wrijf het vlees in met peper en zout.
  4. Verhit de boter in een pan en bak het varkenshaasje rondom goudbruin.
  5. Zet het vuur lager en laat het vlees onder regelmatig keren tussen de 10 en 15 minuten bakken.
  6. Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
  7. Bak de ui en de majoraan in het braadvet van het varkenshaasje.
  8. Voeg komijnpoeder toe, de savooikool, de aardappelen en de wortelen en laat even meestoven.
  9. Giet de bouillon erbij.
  10. Dek af en laat alles 30 minuten garen.
  11. Breng op smaak met zout en peper.
  12. Snijd het varkenshaasje in plakjes.
  13. Roer het braadvet door de groenten en leg hier de vleesplakjes bovenop.
  14. Naar wens met verse majoraan garneren en serveren.