Varkenskarbonades met champignon - kaasvulling

ingrediënten
  • 4 varkenskarbonades (van minimum 2,5 cm dik)
  • peper & zout
  • 1 zeer fijngehakte ui
  • 1 el olijfolie
  • 100 g gehakte champignons
  • 100 g geraspte cheddar
  • 2 el vers gehakte salie
Bereiding
  1. Snij de karbonades aan de dikke kant bijna tot het been in zodat het een zakje wordt.
  2. Fruit de ui in de olie zacht en lichtbruin. Doe de champignons erbij en bak nog 3 à 4 minuten tot de sappen verdampt zijn en het een dik mengsel is. Doe in een kom en laat afkoelen. Roer de kaas en salie erdoor en breng op smaak.
  3. Schep het in de karbonades en steek ze vast met een natte cocktailprikker.
  4. Strooi aan beide kanten zout en peper.
  5. Grill ze eerst in de pan tot ze mooi bruin zijn aan beide kanten, plaats de pan dan in een voorverwarmde oven, tot ze volledig gaar zijn en de kaas gesmolten is.
  6. Serveer met een slaatje en gebakken patatjes.

 

door Tournedos