Varkensribstuk gevuld met marjolein in een rode bessensaus

ingrediënten
  • 1 kg uitgebeende varkens rug
  • 20 marjolein takjes
  • 1 knoflookteen
  • 25 g geklaarde boter
  • 200 ml ongezoete rode bessensap
  • zout
  • versgemalen peper
  • 100 ml witte wijn
  • 125 g room
  • 75 g ijskoude boter
  • 1 kop verse rode bessen
Bereiding
  1. Met een keukenmes overlangs in het midden van het vlees steken om ruimte te maken voor de vulling.
  2. De marjolein blaadjes van de stengels trekken. Enkele stengeltjes achterhouden.
  3. De blaadjes langs beide zijden in het vlees duwen.
  4. Het vlees met keukengaren op regelmatige afstanden opbinden.
  5. De teentjes knoflook schillen en halveren.
  6. Het vlees langs alle zijden ermee inwrijven.
  7. De geklaarde boter in een braadslee verhitten en het vlees daarin aan alle kanten bruin bakken.
  8. De oven op 180°C voorverwarmen.
  9. Het vlees uit de braadslee nemen en met zout en peper kruiden.
  10. Het vet uit de braadslee gieten en het baksel met de witte wijn los koken.
  11. Het rode bessensap en de marjolein steeltjes eraan toevoegen.
  12. Alles laten opkoken.
  13. De room erbij gieten.
  14. Het vuur wat temperen en het geheel laten inkoken tot een smeuïge saus.
  15. Het vlees in de saus leggen.
  16. De braadslee met een deksel afdekken en in de oven schuiven.
  17. Het vlees 35 minuten gaar laten worden.
  18. Het vlees uit de oven halen en de marjolein steeltjes uit de saus vissen.
  19. De saus in een kleine kookpan gieten, opkoken en wat laten inkoken.
  20. De ijskoude boter in vlokjes met een mixer er door heen kloppen.
  21. Op smaak brengen met peper en zout.
  22. De rode bessen erdoor mengen.
  23. Het vlees in plakken snijden en op een warm bord serveren.
  24. Opdienen met aardappeltjes die in boter gebakken zijn.